Nieuws

 


Impact vroeggeboorte verdient preventieve aandacht.

Esther van der Heijden verzorgt tijdens het Babycongres 2021 een presentatie over het TOP programma. Om alvast vooruit te blikken op dit congres, interviewde VROEG Esther over deze preventieve benadering. Nieuwsgierig? Lees het hele interview hier.

01 nov 2021


Lees verder


E-TOP biedt digitale informatieondersteuning bij vroeggeboorte

Afgelopen september is het e-TOP project gestart. Binnen dit project wordt een online omgeving ontwikkeld voor ouders, waar je terecht kunt met al je vragen. Wil je hier meer over weten? Bijzonder hoogleraar kinderfysiotherapie en penvoerder van het project Raoul Engelbert vertelt samen met TOP kinderfysiotherapeut en promovenda Monique Flierman over dit mooie onderzoeksproject.

01 nov 2021


Lees verder


Werken met een prematuur of dysmatuur geboren kind

Werk combineren met de zorg voor een te vroeg geboren kind is vaak best lastig voor ouders. Veel ouders hebben vragen over het combineren van de extra zorg voor hun te vroeg geboren kind met hun werk. Daarom heeft Care4Neo samen met ervaringsdeskundige ouders en het platform Fit for Work een wegwijzer samengesteld. Deze wegwijzer is bedoeld voor werkende ouders/verzorgers van een te vroeg geboren kind, maar ook voor leidinggevenden en collega's.

29 nov 2020


Lees verder


Artikel TOP programma op Oudersvannu.nl

Ouders van Nu heeft samen met TOP kinderfysiotherapeut Hanneke van der Westen een mooi en helder artikel geschreven over het TOP programma.

16 okt 2020


Lees verder


Standards of Care bij EFCNI gepubliceerd

De Standards of Care on line! Op uitnodiging van de EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants, www.efcni.org) hebben leden van het EOP-nl geparticipeerd in de “European Standards of Care for Newborn Health.” Dit is een ambitieus project dat zorgstandaarden ontwikkelt op verschillende gebieden van zorg voor te vroeg en/of ziek geboren kinderen en hun families. Het betreft een Europese samenwerking tussen professionals uit verschillende disciplines en de ouders, en wordt gesteund door stakeholders uit NGO’s, politiek en industrie. Doel van het project is om ongelijkheid tussen de Europese landen met zorgstandaarden te overbruggen en daarmee de zorg te verbeteren.

29 nov 2018


Lees verder


Het KLEINE HELDENHUIS

Het KLEINE HELDENHUIS in Rotterdam is een heel mooi initiatief van o.a. Angelique Hoffmann-Haringsma, Medisch directeur en Neonatoloog.

24 mei 2018


Lees verder


Artikel ToP programma in Kleine Maatjes

In tijdschrift 'Kleine Maatjes' van de Vereniging van Couveusekinderen (VOC) werd in juli 2017 aandacht besteed aan het ToP programma!

31 aug 2017


Lees verder


Video Jack ziekenhuisperiode

Hierbij een link naar een mooi compleet filmpje van Jack gedurende de ziekenhuisperiode. Jack is begeleid in het ToP programma.

21 sep 2016


Lees verder


De 1001 kritieke dagen. Het manifest.

Er is een groeiend bewustzijn dat de eerste levensjaren van het kind van cruciaal belang zijn voor de ontwikkeling.

12 sep 2016


Lees verder


Merkbescherming

Het merk ToP programma met het bijbehorende logo 'ToP programma prematuren' heeft merkbescherming gekregen voor de gehele Europese Unie. Dat is belangrijk want we zijn te herkennen aan dit merk en dit merk wordt vaak direct gerelateerd aan onze reputatie.

09 sep 2016


Lees verder


Welkom op de website!

Welkom op de website van het Expertisecentrum voor Prematuren (EOP-nl) van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. We hopen dat deze website zal bijdragen aan goede informatie voor ouders van te vroeg geboren kinderen.

01 sep 2016


Lees verder