Nieuws

 


Standards of Care bij EFCNI gepubliceerd

De Standards of Care on line! Op uitnodiging van de EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants, www.efcni.org) hebben leden van het EOP-nl geparticipeerd in de “European Standards of Care for Newborn Health.” Dit is een ambitieus project dat zorgstandaarden ontwikkelt op verschillende gebieden van zorg voor te vroeg en/of ziek geboren kinderen en hun families. Het betreft een Europese samenwerking tussen professionals uit verschillende disciplines en de ouders, en wordt gesteund door stakeholders uit NGO’s, politiek en industrie. Doel van het project is om ongelijkheid tussen de Europese landen met zorgstandaarden te overbruggen en daarmee de zorg te verbeteren.

29 nov 2018


Lees verder


Het KLEINE HELDENHUIS

Het KLEINE HELDENHUIS in Rotterdam is een heel mooi initiatief van o.a. Angelique Hoffmann-Haringsma, Medisch directeur en Neonatoloog.

24 mei 2018


Lees verder


Artikel ToP programma in Kleine Maatjes

In tijdschrift 'Kleine Maatjes' van de Vereniging van Couveusekinderen (VOC) werd in juli 2017 aandacht besteed aan het ToP programma!

31 aug 2017


Lees verder


Artikel: Rethinking preventive post-discharge intervention programmes for very preterm infants and their parents.

In dit artikel werden interventieprogramma's vergeleken uit verschillende delen van de wereld. Allen wilden ze de ontwikkeling tot tenminste de leeftijd van 2 jaar verbeteren bij vroeggeboren kinderen rondom en na hun thuiskomst uit het ziekenhuis.

28 okt 2016


Lees verder


Video Jack ziekenhuisperiode

Hierbij een link naar een mooi compleet filmpje van Jack gedurende de ziekenhuisperiode. Jack wordt nu begeleid in het ToP programma.

21 sep 2016


Lees verder


De 1001 kritieke dagen. Het manifest.

Er is een groeiend bewustzijn dat de eerste levensjaren van het kind van cruciaal belang zijn voor de ontwikkeling.

12 sep 2016


Lees verder


Merkbescherming

Het merk ToP programma met het bijbehorende logo 'ToP programma prematuren' heeft merkbescherming gekregen voor de gehele Europese Unie. Dat is belangrijk want we zijn te herkennen aan dit merk en dit merk wordt vaak direct gerelateerd aan onze reputatie.

09 sep 2016


Lees verder


Nieuw artikel : Feasibility of a Preventive Parenting Intervention for Very Preterm Children at 18 Months Corrected Age: A Randomized Pilot Trial.

Aanvullend aan het ToP programma is een korte “booster” interventie gegeven aan kindjes van 18 maanden.

09 sep 2016


Lees verder


The European Standards of Care for Newborn Health

Er zijn grote verschillen in Europa in de organisatie van gezondheidszorg, de opleiding van professionals en het aanbod van zorg.

08 sep 2016


Lees verder


Welkom op de website!

Welkom op de website van het Expertisecentrum voor Prematuren (EOP-nl) van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. We hopen dat deze website zal bijdragen aan goede informatie voor ouders van te vroeg geboren kinderen.

01 sep 2016


Lees verder