Vragenlijsten

 

Ouders wordt gevraagd om aan het begin, halverwege en aan het eind van het ToP programma vragenlijsten in te vullen.

De vragenlijsten kunnen digitaal ingevuld worden via een beveiligde website, www.hetklikt.nu. KLIK is een methode om in kaart te brengen hoe het met kinderen en hun ouders gaat die begeleid worden in het ToP programma :

  • Eén vragenlijst vraagt naar hoe het met de ouder/verzorger gaat. Als de ToP kinderfysiotherapeut weet hoe de ouder zich voelt, kan hij / zij de begeleiding hierop afstemmen. Beide ouders/verzorgers  wordt gevraagd om deze vragenlijst in te vullen.
  • Twee vragenlijsten gaan over de ontwikkeling van het kind. De ouder bekijkt en bespreekt samen met de ToP kinderfysiotherapeut wat het kind zelfstandig doet en waar het kind nog ondersteuning bij kan gebruiken.
  • Eén vragenlijst gaat over de ervaringen van de ouders met het ToP programma. Deze informatie wordt alleen gebruikt door het Expertisecentrum Ontwikkelingsondersteuning Prematuren (EOP-nl) en komt niet bij de ToP kinderfysiotherapeut van de ouders terecht. 

 

De informatie van de ouders is ook belangrijk om continu de kwaliteit van zorg van het ToP programma te evalueren en te verbeteren. Bij aanmelding in KLIK kunnen ouders aanvinken of zij akkoord gaan met het gebruik van hun gegevens voor (medisch) wetenschappelijk onderzoek.

Naast de vragenlijsten die de ouders invullen op de KLIK website, worden er in het kader van het ToP programma, net als bij elke (para)medische behandeling, zorggegevens verzameld en opgenomen in een patiëntendossier.

Alle gegevens worden volgens de wettelijke regels medisch vertrouwelijk behandeld

Zie hier de informatiebrief die ouders bij aanvang van het ToP programma ontvangen.